Συστατικά
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κσ μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνια ζεστό νερό (οχιι πολύ καυτό!)
1/2 κγ αλάτι
1 κσ ελαιόλαδο
(Επιπλέον 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για ζύμωμα)

Οδηγίες

Ανακατέψτε μαγιά, ζάχαρη και νερό. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά ώστε η ζύμη να ενεργοποιηθεί. Μικρές φυσαλίδες θα σχηματιστούν στην επιφάνεια όταν ενεργοποιηθεί η ζύμη. Αν δεν σχηματιστούν φυσαλίδες μετά από 10 λεπτά, η μαγιά σας μπορεί να είναι πολύ παλιά,μην την χρησιμοποιείτε.

Συνδυάστε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέστε μαγιά με το νερό μόλις φουσκώσει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχετε μια κολλώδη ζύμη. Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά έως ότου η ζύμη είναι λεία και συγκρατείται σαν μια μπάλα.

Τοποθετήστε τη μπάλα της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ που έχετε λιπάνει πολύ ελαφρώς με ελαιόλαδο (ή ξεραμένο με αλεύρι) και καλύψτε με καθαρή πετσέτα πιάτων ή πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το σε ένα ζεστό σημείο στην κουζίνα σας για να φουσκώσει. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου μία ώρα έως και μιάμιση ώρα. Η ζύμη θα διπλασιαστεί σε μέγεθος. Βάλτε απαλά το δάχτυλό σας στη ζύμη για να ελέγξετε αν έχει φουσκώσει πλήρως. Αν η ζύμη επανέλθει αμέσως, η ζύμη σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φουσκώσει. Η ζύμη πρέπει να ανέβει μόλις στα μισά της απόστασης αφού αφαιρέσετε το δάχτυλό σας.

Στο μπολ, ζυμώνουμε την ζύμη μερικές φορές για να την ξεφουσκώσουμε και στη συνέχεια την βγάζουμε.

Οδηγίες μαγειρέματος

Πάρτε ζύμη μεγέθους μπουνιάς. Απλώστε την απαλά τη ζύμη σε κυκλους

και τηγανίζετε σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε χαμηλή / μέτρια ζέστη για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βγαλτε τα για λίγα δευτερόλεπτα χαρτοπετσέτα. Σερβίρετε ζεστή ή θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΤαχινόπιτα εξαιρετική…
Επόμενο άρθροΤραγανοί λουκουμάδες….με μπόλικο μέλι και κανέλα