Τυροπιτάκια ζεστα με γέμιση φέτα και μπέικον

Υλικά

1 γιουρτάκι στραγγιστό 200γρ,
100μλ σπορέλαιο+2κσ ελαιόλαδο,
1/2 κουταλάκι ζάχαρη,
400γρ αλεύρι γ.ο.χ. η λίγο παραπάνω,
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι αλάτι

για την γέμιση
270γρ τυρί φέτα,
80 γρ μπεικον ψιλοκομένο
1 αβγό.

για την επαλλειψη
• 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με 1 κουταλιά νερό
προαιρετικά λίγο σουσάμι

Βήματα

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω για τη ζύμη και τα ανακατεύουμε όσο να ομογενοποιηθούν,
όχι παραπάνω γιατί ξερνάει το λάδι. Φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή. Αν σας φαίνεται αραιή προσθέστε λίγο αλεύρι.
Αν χρειαστέι την κρατάμε στο ψυγείο π.χ. αν έχει πολλή ζέστη ή αργούμε να φτιάξουμε τη γέμιση.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.
Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Τρίβουμε το τυρί και βάζουμε το αβγό ή όποιο άλλο υλικό μας αρέσει (αναγράφονται κάποια παραπάνω).

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ.
Παίρνουμε τη ζύμη όλη ή ένα μέρος και την ανοίγουμε με χοντρό πλάστη ή και με το χέρι σε ένα φύλλο 1/2 εκ. και την
κόβουμε σε κύκλους με κουπ ατ ή μια κούπα. Βάζουμε 1 κουταλάκι από τη γέμιση στην άκρη και κλείνουμε.
Πατάμε γύρω-γύρω με πιρούνι, κλείνει καλύτερα.
Ότι ζύμη περισσεύει την ξαναανοίγουμε σε φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο. Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αέρα στους 170 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά (εξαρτάται από το φούρνο και το μέγεθος τους). Όταν ροδίσουν πάνω κάτω βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε μερικά λεπτά και μετά αφαιρούμε τα τυροπιτάκια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Talida Marin

Προηγούμενο άρθροΈνα ελαφρύ και λαχταριστό κέικ χωρίς φούρνο λιώνει στο στόμα…σε 15 λεπτά!
Επόμενο άρθροΞύδι φάρμακο για πόνο, αρθρίτιδα, στομάχι, αποτοξίνωση, δίαιτα, ημικρανία, τσιμπήματα, διαβήτη