Τυροπιτάκια και σπανακοτυροπιτακια

Τα υλικά είναι για διπλή δόση. ( Μία δόση με τυρί και μία δόση με σπανάκι και τυρί) αν θέλετε μία δόση θα χρησιμοποιήσετε τα μισά υλικά

Υλικα

2 κεσεδάκια γιαούρτι( εγώ έβαλα πρόβειο)
2 κεσεδακι σπορελαιο
4 αυγά + (2 κρόκους Για αλοιμα )
350 γρ φέτα( για τα τυροπιτάκια) και 150 γρ για το σπανάκι.
1 κλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σπανάκι
2 χούφτες σπανάκι
μισό ματσάκι άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
δυόσμο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Για το σπανακι
Βάζω όλα μαζί τα στο τηγάνι για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το σπανάκι το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και προσθέτω 150 γρ φέτα και στη συνέχεια το ανακατεύω το μίγμα και αφήνω στην άκρη.

Για τη ζύμη
Αδειάζουμε πρώτα το γιαούρτι προσθέτουμε το σπορέλαιο τα χτυπημένα αυγά το τυρί και στο τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι (και στη δεύτερη δόση το σπανάκι) .
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με λίγο χώρο μεταξύ τους .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή της πίτσας με λευκή σάλτσα
Επόμενο άρθροΤρία ήδη κρέατος με μανιτάρια σε πήλινο (παλιά συνταγή)