Τυροπιτάκια κουρου της ελενιτσας

Υλικά

1/2 κουπα σπορελαιο
1 1/2 κούπα βιτάμ
1 κ.γ. μπεϊκιν
1 πρεζα ζαχαρη – 1 κ.γ. αλατι
1 αυγο + 1 αυγο για επαλλειψη
1 κουπα γαλα
αλευρι οσο παρει.

γεμιση:
300 γρ φετα τριμμενη δυοσμο, πιπερι, 1 αυγο

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε το τυρί φέτα σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε μέσα
σε ένα μπολ μαζί με ένα ολόκληρο αυγό και λίγο λευκό πιπέρι, δυοσμο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.

Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Σε ένα μεγάλο μπολ ή μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε με τη σειρά το λιωμένο βούτυρο ή το βιτάμ, ή αντίστοιχα συνδυασμό αυτών, οπως εγώ. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί, να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν χωριστά σε ένα
μπολ. Κατόπιν ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υγρά το μείγμα αλεύρι-μπέικιν σιγά σιγά, οχι όλο μαζί, ανακατεύοντας αρχικα με τον αυγοδάρτη και στη συνέχεια, όταν αρχίσει να κολλάει, με το χέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Από δω και πέρα φροντίζουμε να μην έχουμε έξτρα καθυστερήσεις, διότι όση ώρα μένει το μπέικιν πάουντερ εξασθενεί η δράση του και δεν θα φουσκώσουν τα τυροπιτάκια!

Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από την ζύμη στο μέγεθος που έχει το μπαλάκι του πίνγκ πονγκ την ανοίγουμε να πλατύνει ελαφρά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση που ετοιμάσαμε στην άκρη της ζύμης και σκεπάζουμε με την άλλη μισή να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
Πιέζουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω με ένα πιρούνι για να μη βγεί η γέμιση προς τα έξω και τοποθετούμε το τυροπιτάκι κουρού σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Βάζουμε το ένα τυροπιτάκι δίπλα στο άλλο αλλά να μην κολλάνε μεταξύ τους και σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού με το γάλα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και περνάμε με ένα πινελάκι τα τυροπιτάκια κουρού.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Κυριακή Κυριακή

Προηγούμενο άρθροΜπαστουνάκια (Sticks) σοκολάτας
Επόμενο άρθροΦανταστικό Κέικ με κρέμα Dulce de leche