Τυροπιτάκια κουρού.

Υλικά

250 γρ.βιτάμ
250 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ.σπορέλαιο
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει, περίπου 1 κιλό)

Γέμιση
τυρί φέτα
τυρί Φιλαδέλφεια
αυγό
αυγό για άλλειμα
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με το αλάτι και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε μπαλάκια των 40 – 45 γρ.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χέρι μας και βάζουμε μέσα την γέμιση.
Κλείνουμε περιμετρικά και πατάμε λίγο με το πιρούνι.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200° για 20 – 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία.
* Η δόση βγάζει 36 τυροπιτάκια.

ΠΗΓΗΕλένη Σουμελίδου
Προηγούμενο άρθροAφράτα Σμυρνέικα σουτζουκάκια
Επόμενο άρθροΦανταστική μακαρονάδα με χοιρινό και πολύχρωμες πιπεριές!!….