Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Συστατικά:

Αλεύρι – 800 g
Γάλα – 500 ml
Μαγιά – 50 g φρέσκια ή 17 g ξηρή.
Ζάχαρη και αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι – 150 ml
Αυγό – 1

Γέμιση:
τυρί φέτα – 250 g
Βούτυρο – 150 g
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Κίτρινο τυρί αρεσκείας σας – 100 g (για πασπάλισμα)

Επιπροσθέτως:
Σκληρό κίτρινο τυρί αρεσκείας σας – περίπου. 100 γρ
Αυγό – 1 για άλειμμα.

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε την μαγιά.
Ζεστάνετε λίγο από το γάλα. Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο γάλα (μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αλεύρι) ανακατεύουμε όλα καλά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Προσθέστε αλάτι, το αυγό, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα και την μαγια που εχει φουσκώσει στο κοσκινισμένο αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Πολτοποιήσετε το τυρί με ένα πιρούνι. Προσθέστε μαλακό βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης κατάσταση. Τρίψτε το κίτρινο τυρί.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε στρώση (55*65 εκ.). Αλείφουμε τη ζύμη με κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Κόβουμε τη ζύμη οριζόντια σε λωρίδες (περίπου 7-8 εκ.) και στρίβουμε την καθεμία σε ρολό.
Κόψτε το ρολό σε μικρότερα κομμάτια. Μεταφέρετε κάθε ρολό σε ένα ταψί και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Αλείψτε με αυγό και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό με πατάτες
Επόμενο άρθροΤο Μωσαϊκό της Μαμάς…τη συγκεκριμένη συνταγή θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά