Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού !!!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΑ
1 κυπελάκι 250 γραμ  βιτάμ με βούτυρο χρησιμοποίησα Φλώρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες με 2% είχα σπίτι
1 φαρίν απ 500 γραμ.
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές ηλιέλαιο

ΓΕΜΙΣΗ
Εγώ έβαλα σκέτη φέτα ..εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
1 αυγό για  επάλειψη
Σουσάμι αν θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι την ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο το ηλιέλαιο ,όλα σε θερμοκρασία δωματίου .
Τα ανακατεύομαι καλά με το χέρι να γίνει ένα μείγμα .
Αρχίζουμε λίγο λίγο  και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να τελειώσει ολο .
Να το δοκιμάζετε αν  πλάθεται στην ποσότητα  μήπως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
Αφού γίνει μια εύπλαστη ζύμη σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα .

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού λίγο μεγαλύτερο .

Ανοίγουμε στο πάγκο με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση το υλικό της επιλογής μας – εδώ φέτα – και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα ποτηράκι το πατάμε οπως σας το δείχνω .

 Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου την λαδώνουμε και βάζουμε στην σειρά τα τυροπιτάκια .
Χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό μαζί με 3 κουταλιές σούπας γάλα ή νερό και με πινέλο τα περνάμε από πάνω κι αν θέλουμε τα ραντίζουμε με σουσάμι .

 Ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο στο φτερό το έβαλα .. μέχρι να τα δούμε να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα .

Και …εξαφανίζονται !!!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Μεθυσμένα Τρουφάκια Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με κολοκυθάκια