Τυροπιτάκια 

Απαραίτητα Υλικά

300 g αλεύρι σίτου
1 κουτ γλυκ αλάτι
125 g βουτύρου
150-200 g τυριού φέτας η ανθότυρο τριμμένο
3-4 κουταλιές της σούπας. γιαούρτι / ξινή κρέμα /
1 ασπράδι αυγού
1 κρόκος αυγού για άλειμμα
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε αλάτι
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, πρωτεΐνες και γιαούρτι. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, σχηματίζουμε μικρές πίτες.
Στη μέση κάθε πίτα βάλτε λίγο τριμμένο τυρί, κλείστε.
Στη μέση σχηματίζουμε μια τρύπα, βάζουμε ένα κομμάτι τυρί.
Επάνω αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στο χαμηλότερο μέρος ενός μέτρια θερμαινόμενου φούρνου, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ κρασιού στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΠίτσα με τορτίγια στο τηγάνι