Αν ψάχνετε για διαφορετικές συνταγές σίγουρα θα δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή.
Τόσο το σχήμα όσο και η γεύση τους είναι υπέροχα. Ελπίζω να σας αρέσει …

Τυροπιτάκια

Υλικά

4 φύλλα στρογγυλά (ανοιγουμε σπιτικό φύλλο)
1/2 φλυτζάνι τσαγιου νερό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιου λάδι
1 αυγό (σε λευκό σε κρόκο)
Γέμιση:
Τυρί ανθότυρο ή φετα τριμμένη και μαϊντανός
Επάλλειψη: κρόκος αυγού με γάλα

1 φλυτζάνι τσαγιού 200 ml

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τυρι με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ασπράδι του αυγού, νερό, γάλα, λαδι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός
Απλώνουμε τα φύλα τα κόβουμε και τα διπλώνουμε στα τέσσερα.


Παίρνουμε το ένα απο τα τέσσερα φύλλα και αλείφουμε με το υγρό μείγμα

Ακολουθούμε τις κινήσεις που βλέπουμε στις φωτό (σχέδιο πεταλούδα απου διπλώνουμε τα φτερα το ένα πάνω στο άλλο).

Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με το μείγμα αυγού.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατεν…χωρίς κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου πάνω σε φύλλο….θα τους ενθουσιάσετε