Μελιτζάνα με σάλτσα κιμά και μπεσαμέλ τυλιγμένη σε φύλλο

Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο!

Συστατικά

6 μελιτζάνες ή ανάλογα πόσα ρολά θέλετε να φτιάξετε. Χρησιμοποίησα 6 μεγάλες μελιτζάνες κομμένα σε φέτες και έκανα 24 ρολά
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας κομμένο στην μέση σε φαρδιες λωρίδες
σουσάμι
Λιωμένο βούτυρο
Τυρί τριμμένο

Συστατικά για τον κιμά
1/2 κιλά κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένες
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρι
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 μικρό κουτί σάλτσα ντομάτας Pasata
3 κσ Ελαιόλαδο
1 ποτηρι νερό

Συστατικά για σάλτσα μπεσαμέλ
50 γρ. Βούτυρο

1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Πασπαλίστε το μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Πλύνετε και στεγνώστε με χάρτινη πετσέτα τις μελιτζάνες, κόψτε τη μελιτζάνα κατα μήκος στη μέση και κόψτε τις σε φέτες. Τοποθετήστε σε ένα ταψί. Με αλάτι πιπέρι και ραντίστε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαγειρευτούν

Για την γέμιση
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέστε το κιμά. Τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και μετά προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά, έτσι ώστε ο πελτές ντομάτας να μπορεί να δώσει μια καλύτερη γεύση.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα μπαχαρικά και το αλάτι και το πιπέρι με τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί. Αφήστε το να κρυώσει

Για σάλτσα μπεσαμέλ

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, με ένα ξύλινο κουτάλι, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να βράσει το μείγμα. Ανακατέψτε σταδιακά το γάλα και το τυρί. Βράζουμε. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4 έως 5 λεπτά ή έως ότου το μείγμα πήξει.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Συναρμολόγηση

Πάρτε ένα από τα κομμάτια του φύλλο ζύμης και με μια βούρτσα απλώστε λίγο από το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια επαναλάβετε με δεύτερο φύλλο απο πάνω.
Τοποθετήστε το μισό της μελιτζάνας στο τέλος του φυλλου και με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετήστε λίγο από το μαγειρεμένο κιμά στην κορυφή και λίγο από τη σάλτσα μπεσαμέλ


Πασπαλίστε λίγο τριμμένο τυρί και διπλώστε τις δύο πλευρές προς τα μέσα για να φτιάξετε ένα ρολό.

Τοποθετήστε σε σειρά σε ταψί που καλύπτεται με χαρτί ψησίματος και με μια βούρτσα ς απλώστε λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω και μερικούς σπόρους σουσαμιού


Συνεχίζετε μέχρι να γίνουν όλα τα ρολά μελιτζάνας και ψήνετε σε φούρνο 180 * μέχρι να ροδίσουν!
Είναι καλύτερα σερβίρεται ζεστό.

Μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα παγώσετε και να τα χρησιμοποιήσετε όταν τα χρειάζεστε.

ΠΗΓΗ: Fay Karamanakis

 

Προηγούμενο άρθροΕυκολο Γιουβέτσι Μοσχάρι με κριθαράκι
Επόμενο άρθροΚρεατόσουπα με κριθαράκι του Πέτρου Συρίγου