Τυροπιτάκια Ρολό

Υλικά

250 ml νερό
40 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 γραμμάρια Μάγια
450 460 γραμμάρια αλεύρι
λάδι

Για την γέμιση
500 γραμμάρια τριμμένη φέτα
2 αυγά και
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το άλλειμα
1 κρόκο αυγού
2-3ς κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να διαλυθεί στη συνέχεια προσθέτουμε κρόκο αυγο ζάχαρη αλάτι και την μάγια και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο υγρό μίγμα και ανακατεύουμε να πάρουμε μία υφή ζύμης και μετά ξεκινάμε και ζυμώνουμε με το χέρι. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι για 3 λεπτά, τη σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε 10 λεπτά
Στη συνέχεια κόβουμε σε 4 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπάλες και τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά.

Παίρνουμε την πρώτη μπάλα την ανοίγουμε με ένα πλάστη στο μέγεθος ενός μεγάλου πιάτου την αλλειφουμε με λάδι πάνω κάτω και τις βάζουμε σ ένα
μεγάλο πιατο, το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες και τις βάζουμε στο πιάτο, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 15 λεπτά
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 500 γραμμάρια τριμμένη φέτα 2 αυγά και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι για να φτιάξουμε το μείγμα
της γέμισης.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και αρχίζουμε και το τραβάμε από άκρη σε άκρη όσο να ανοίξουμε ένα μεγάλο φύλλο που θα είναι σχεδόν διάφανες
και παραλληλόγραμμο μετά βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω του και το ανοίγουμε και αυτό τον ίδιο τρόπο σχεδόν να καλύψουμε το πρώτο

Κόβουμε τα φύλλα όπως βλέπουμε στη φωτογραφία βάζουμε τη γέμιση περίπου μία κουταλιά της σούπας στη φαρδιά πλευρά κλείνουμε αριστερά-δεξιά και την τυλίγουμε σε ένα ρολάκι


Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα τρίγωνα και τα άλλα δύο φύλα τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και αλείφουμε με ένα μείγμα που έχουμε κάνει κρόκο αυγού και δυο-τρεις κουταλιές σούπας νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Εκλεράκια και Μπαμπαδάκια (Σαβαρίνες)
Επόμενο άρθροΦορτωμένη ψητή πατάτa…για μεσημεριανό ή βραδινό.