Τυροπιτάρι με πατάτα

Νόστιμο, δελεαστικό, αρωματικό! Γενικά δεν είναι δύσκολο να προετοιμαστούν, δεν περιέχουν μαγιά και δεν χρειάζεται να περιμένετε τη ζύμη να φουσκώσει

Απαραίτητα υλικά:

280 γραμμάρια αλεύρι τύπου 500
110 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα
20 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
λίγο αλάτι

για τη γέμιση:
2 μέτριες βραστές πατάτες
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση
περίπου 200 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζουμε 2 πατάτες. Ξεφλουδίστε και τρίψτε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά ζυμώνουμε χέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει και να είναι ελαστική ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει.

Πλάθετε σε μπάλα, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε για λίγο στην κατάψυξη (για περίπου 15 λεπτά). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τρίψτε το τυρί.
Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Πάρτε την μία και ανοίξτε μια κρούστα διαμέτρου 15-17 εκατοστά. Στη μέση (αφήνοντας 5-6 εκ στην άκρη) τοποθετήστε τη γέμιση πατάτας, πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Στη συνέχεια κλειστε στην μέση (σαν πουγκί) τα υπόλοιπα άκρα έτσι ώστε να αποκτήσετε μπάλα. Ανοίξτε απαλά τη μπάλα με έναν πλάστη μέχρι να πάρετε μια κρούστα στο μέγεθος από ταψάκι που τα βάλετε μέσα την πιτα για να ψήσετε ψήσετε.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε με βούτυρο και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη, σερβίρετε ζεστό

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι και μανιτάρια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣπιτική κρέμα “Βανίλια”