Υπέροχη Μαρμελάδα Νεκταρίνι!!!

Υλικά: (Για 5 βαζάκια των 500 γρ.)

2,5 κιλά καθαρισμένα νεκταρίνια
1,250 γρ.ζάχαρη
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
2 βανίλιες σκόνη.

Εκτέλεση:

1)Καθαρίζουμε τα νεκταρίνια.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε μικρά κομματάκια.Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε πάνω από ένα σκεύος όπου θα μαζέψουμε και το ζουμί τους.
2)Ρίχνουμε τα κομμένα φρούτα σε βαθειά και με βαρύ πάτο κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
3)Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
4)Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία της κατσαρόλας μας να κοχλάσει για 15 λεπτά.Κατά τη διάρκεια αυτή η μαρμελάδα θα αφρίσει.Αφαιρούμε με προσοχή τον αφρό από την κορυφή.

5)Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Προαιρετικά πιέζουμε με πιρούνι ή με εργαλείο για πουρέ πατάτας ανάλογα την υφή που θέλουμε να δώσουμε στη μαρμελάδα μας.
6)Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά γυάλινα βαζάκια που μόλις έχουμε αποστειρώσει και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
7) Διατηρούμε την μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μέχρι ένα χρόνο.
Όταν ανοιχτεί τοποθετείται στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτογλυκό με μπισκότα
Επόμενο άρθροΚουραμπιέδες Αμυγδάλου…έδεσμα για όλο το χρόνο