Τυροπρασόπιτα στριφτή 

Υλικά
Για τη ζύμη
3 φλιτζ αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές σπορέλαιο
1 αυγό
Νερό όσο χρειαστεί να έχουμε μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση
1 κιλό φέτα
3 πράσα
1 ποτήρι του νερού λάδι

Διαδικασία

Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη για φύλλα. Την αφήνουμε δυο ώρες σκεπασμένη με σελοφάν.
Ανοίγουμε 8 φύλλα όχι πολύ λεπτά , χρησιμοποιώντας αλεύρι για το άνοιγμα .

Τρίβουμε την φέτα και ψιλοκόβουμε τα πράσα.

Σε ταψί για πίτες (σινί) ή σε ταψί αλουμινένιο αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σκορπίζοντας πάνω τυρί και πράσο και ραντίζουμε με λάδι.


Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για κάθε φύλλο.
Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία διπλώνουμε την πίτα σαν να φτιάχνουμε ένα πακέτο.

Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις πάνω κάτω για 5 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με τα χέρια μας απλώνουμε την πίτα σε όλο το ταψί.


Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλόπιτα Αλάδωτη
Επόμενο άρθροΚέικ Γιαουρτιού – Βανίλιας