Τυροτηγανίτες

Υλικά:

400 gr τυρί,
2 αυγά,
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ζάχαρη,
230-250 gr αλεύρι (ανάλογα με την υγρασία του τυριού),
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θα βάλουμε το τυρί, τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας.
Ανακατέψτε καλά τη σύνθεση.
Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια απαλή υφή ζύμης. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε όλο το αλεύρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε 7,8 ίσες μπάλες.

Δουλεύουμε με τα χέρια στο τραπέζι πασπαλισμενο με αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και τα χέρια σας, πλάστε από κάθε μπάλα ζύμης ένα τετράγωνο ή στρόγγυλο με πάχος περίπου 1,5-2 εκατοστά.
Τηγανίζετε τις τυροτηγανίτες στο τηγάνι που έχετε λαδώσει με ελαιόλαδο ή βούτυρο. Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος βάζουμε το καπάκι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Οι τηροτηγανίτες είναι ετοιμες. Μπορούν να σερβιριστούν με ζαχαρη άχνη.

Καλή όρεξη.

ΠΗΓΗ: https://bunica.md/

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό γλυκό με κρέμα (Τατλί)…Όλοι θα σας ζητήσουν την συνταγή !!!
Επόμενο άρθροΤο Μπριαμ της Γιαγιάς