Τυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο

Υλικά:

Φύλλα Κρούστας για πίτα 2 τεμ. / με διάμετρο 60 cm /
Τυρί φέτα 200 γρ
αυγά 3 τεμ.
λάδι 1/2 κουτ.
λάδι 30 γρ
μαγειρική σόδα 1 κ.γ.
γιαούρτι 1/2 κουπα + 3 κουταλιές της σούπας από πάνω

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση
Χτυπάμε 2 αβγά, προσθέτουμε τριμμένο τυρί, 1/2 κουπα γιαούρτι, μαγειρική σόδα και λίγο από το λάδι.
Τα φύλλα κόβονται με ψαλίδι στη μέση / βγαίνουν συνολικά 4 κρούστες /.

Κάθε κρούστα αλείφεται με λάδι / από την υπόλοιπη ποσότητα / και πασπαλίζεται με λίγη από την έτοιμη γέμιση.
Τυλίγεται σε ρολό και τοποθετείται σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε το τελευταίο αβγό μαζί με 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αλείφουμε τη ζύμη ρολό.
Τοποθετούμε από πάνω κομμάτια βουτύρου.

Η πίτα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, σε χαμηλότερη σχάρα, σε αέρα, για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, ψεκάζουμε με νερό και αφήνουμε να κρυώσει.
Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ ζουμερή, νόστιμη πίτα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Source: https://mytasted.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΥγρό Παντεσπάνι με γευση καφέ
Επόμενο άρθροΤραγανή κρούστα φύλλου, με ζουμερή γέμιση…Γρήγορη, Γευστική και παρεΐστικη συνταγή