Τυρόπιτα με φύλλα κρούστας και γιαούρτι

Συστατικά

10-11 φύλλα κρούστας
4 αυγά.
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες.
1 φλιτζ. ρόφημα κεφίρ.
2 κ.σ. ηλιέλαιο.
½ κ.γ. σόδα.
150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους -ζαράκια.
300 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα 3 αυγά και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο & τη σόδα. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φέτα. Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας.
Απλώνουμε δύο φύλλα στο ταψί μας όπως βλέπουμε στην φωτό 

και πασπαλίζουμε με 4 κ.σ. γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού. Απλώνουμε διάσπαρτα λίγους κύβους βουτύρου (7-8) 

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφου τα τσαλακώσουμε και τα βάλουμε μεσα στο ταψι και ρίξουμε απο πάνω γέμιση και βουτυρο.

Χτυπάμε το τελευταίο αυγό και χύνουμε μέσα στο κεφίρ για να τα ανακατέψουμε μαζί.

Περιχύνουμε όλα τα φύλλα με το κεφίρ και κάνουμε παντού τρύπες με ένα πιρούνι να εισχωρήσει και ανάμεσα το μείγμα μας. Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους 180 με αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

TIP: Καλό είναι εκτός από το βούτυρο μας να λαδώνουμε τα φύλλα μας!!!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροBaileys Cheescake 🌹
Επόμενο άρθροΜπισκότα αμυγδάλου με κομματάκια σοκολάτας, χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού