Συστατικά:
Για τη γέμιση:
65 γραμμάρια ηλιέλαιο
100 γραμμάρια αλεύρι όλου του σκοπού
400 γραμμάρια γάλα
65γρ γιαούρτι
1 αυγό
200 γραμμάρια ελληνικής φέτας
20 γραμμάρια τυριού Gouda
Για την πίτα:
1 πακέτο 450 γραμμάρια φύλλο για πίτα
60 γραμμάρια ηλιέλαιο
Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Για τη γέμιση:
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι χτυπήστε μαζί τα 65 γραμμάρια ηλιέλαιου με το αλεύρι.
  • Bechamel Cream Base
  • Θερμάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

    Μόλις το αλεύρι λάβει ένα ωραίο χρυσό χρώμα, προσθέστε αργά το γάλα.

    Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ωραία παχιά κρέμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε κατά μέρος για να κρυώσει για λίγα λεπτά.

    Thick Bechamel Cream
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αυγό, τη φέτα και το τυρί Γκούντα.
    Crumbled Feta Cheese

Για την πίτα:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 ° C. Ανοίξτε τα φύλλα σε μία επιφάνεια εργασίας σας.

Λιπάνετε ένα στρογγυλό ταψί 25εκ με μια καλή δόση ελαιολάδου.

Πάρτε ένα φύλλο και ανοιξτε το στον πάγκο σας. Λιπάνετε με ηλιέλαιο, χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι σιλικόνης. Απλώστε κατά μήκος μια γραμμή πάχους 1 cm από την γέμιση. (Αφήστε ένα κενό χώρο 1 εκατοστό σε κάθε άκρο του φύλλου, ώστε να μην βγει η γέμιση κατά την κύλιση)

  • Grease Phyllo Pastry Sheet
  • Ξεκινήστε να κυλάτε απαλά το φύλλο, προς το άλλο άκρο του.
    How To Make A Spiral Snail Greek Cheese Pie
  • Προσθέστε το πρώτο ρολό με φύλλο στην εξωτερική πλευρά του ταψιού. Πιέστε μαλακά ώστε να ταιριάζει ακριβώς στα τοιχώματα του ταψιού.
    Spiral Greek Cheese Pie
  • Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε το ταψί. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο ρολό στο ταψί, φροντίστε να τελειώνει κάτω από το προηγούμενο ρολό ρολό)
    Making A Spiral Greek Cheese Pie
  • Λιπάνετε με ηλιέλαιο. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπήστε την πίτα παντού έτσι ώστε ο ατμός να μπορεί να βγει έξω κατά το ψήσιμο..

    Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 210 ° C 

    Μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 ° C  και ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά.

    Ανακινήστε το ταψί για να βεβαιωθείτε ότι η πίτα μαγειρεύεται στο κάτω μέρος (δεν πρέπει να κολλάει στο ταψί).

Προηγούμενο άρθρο4 υπέροχα γλυκά ψυγείου γνωστών ΣΕΦ
Επόμενο άρθροΣτρογγανόφ με Κιμά…