Τυρόπιτα στο πι & φι

Απαραίτητα προϊόντα

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι
½ κγ αλάτι
½ κγ ζάχαρη
1 ασπραδι
1 αυγό
½ κύβο φρέσκιας μαγιάς

Για τη γέμιση
300 γρ τυρί

Για επάλλειψη
125 γρ βούτυρο
Κρόκος αυγού
2 κ.σ. σουσάμι / παπαρουνόσπορος / για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
Προσθέστε τα υπόλοιπα προϊόντα, νερό με 1 ημιτελές κουτ. νερό.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, την οποία μεταφέρουμε σε λαδόκολλα. Αλείφουμε με λάδι, το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα
Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 40 εκ. με λαρδί, τοποθετούμε την φουσκωμένη ζύμη, αλείφουμε με τα χέρια μας και αλείφουμε ξανά με βούτυρο

Πασπαλίστε το μισό με τριμμένο τυρί, διπλώστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε ξανά με τα χέρια σας για να καλύψετε τον πάτο του ταψιού
Αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε όλα άλλες δύο φορές, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο λάδι.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Προηγούμενο άρθροΦέτες με αυγό, τυρί και μυρωδικά
Επόμενο άρθροΓλυκό εκλέρ σοκολάτας