Συστατικά:
αυγό – 4 τεμάχια.
νερό – 1 ποτήρι.
φυτικό έλαιο – 2 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι – 800 g.
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Τυρί φέτα- 1000 g.
βούτυρο – 200 γραμ.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά με αλάτι και ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάστε το αλεύρι, κάντε μια τρύπα μέσα του και ρίξτε το μίγμα των αυγών. Αναμίξτε απαλά. Προσθέστε φυτικό λάδι (ή ελαιόλαδο). Ζυμώστε μια λεία ελαστική ζύμη (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: μην το παρακάνετε με αλεύρι έτσι ώστε η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή!). Ρίξτε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.

Τρίψτε το τυρί σε ένα μεγάλο τρίφτη. Εάν έχετε τυρί που δεν είναι αλμυρό, τότε βάλτε αλάτι.

 

Η ζύμη χωρίζεται σε 8 μέρη: 7 ίσα και 1 μεγαλύτερη.

 

Λιωμένο βούτυρο.

 

Λιπάνετε το ταψί με το βούτυρο. Ανοίξτε την ζύμη με ένα πλάστη σε ένα πολύ λεπτό στρώμα μεγαλύτερο από το ταψί και αφήστε το στην άκρη

 

 

Ας αρχίσουμε να την φτιάχνουμε 

Βάλτε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα νερού στη φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι και βράστε. Ανοίξτε τις υπολοιπες ζήμες σε πολύ λεπτά φύλλα ελαφρώς μεγαλύτερα από το ταψί. Στη συνέχεια, ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Βυθίστε ένα φύλλο ζύμης σε βραστό νερό για 60 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε προσεκτικά τη ζύμη και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με κρύο νερό.

 

Στη συνέχεια, πάρτε τη ζύμη από το κρύο νερό και βάλτε το σε ένα σουρωτήρι, αφήνοντας το νερό να στραγγίσει.

Βάλτε τη ζύμη σε βαμβακερή πετσέτα, καλύψτε με την ίδια πετσέτα.

Στρώστε το φύλλο που δεν έχετε βράσει στο ταψάκι και περάστε το με το λιωμένο βούτυρο, από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο (βρασμένο) και πάλι περάστε με λάδι.

 

 

Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, καλύπτουμε με το επόμενο βρασμένο φύλλο ζύμης, λιπαίνουμε με λάδι και βάζουμε και πάλι το τυρί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα στρώματα μέχρι το τέλος. Αν θέλετε το τελευταίο στρώμα να είναι τραγανό, τότε δεν χρειάζεται να βράσει. Και αν θέλετε να είναι μαλακό, τότε πρέπει να βράσει. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο στρώμα πρέπει να το λιπάνετε με λάδι.

 

 

Κόψτε την πίτα σε ίσα τετράγωνα και ρίξτε το υπόλοιπο λάδι από πάνω. Βάλτε στο φούρνο  στους 180 ° C για 30-40 λεπτά  ή ωσπου να γίνει μία χρυσή κρούστα. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.

 

Καλή Επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΕκπληκτικά Ψωμάκια που θα σας ενθουσιάσουν
Επόμενο άρθροΜπισκότα με μαρμελάδα