Αφράτα και νόστιμα Τυρόψωμα

Συστατικά

Η ζύμη
1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνι αλεύρι ψωμιού
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Γέμιση
140 gr μπεικον τραγανό στο τηγάνι
85 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο
110 γρ γραβιέρα, τριμμενη
110 γρ παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 κσ φρέσκο ​​θυμάρι
μαύρο πιπέρι
10 φλιτζάνια νερό
2/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1 αυγό

Κατευθύνσεις

Σε ένα μπολ, συνδυάστε το νερό, τη μαγιά και το μέλι. Ανακατέψτε μαζί και αφήστε το για 5-10 λεπτά για να φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατώστε ελαφρά μαζί τα αλεύρια, και το αλάτι. Όταν το μείγμα μαγιάς είναι αφρώδες, προσθέστε το στο μείγμα αλευριού.
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Το μείγμα πιθανότατα θα ενωθεί και θα είναι πηχτό.

Ρίξτε το σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. (Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε τα παραπάνω βήματα σε μιξερ, με γάντζο ζύμης, αλλά προτιμώ να το κάνω με το χέρι.)
Λιπάνετε ένα μεγάλο μπολ με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τη ζύμη, καλύψτε με μια υγρή πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος, έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το τσένταρ, τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το θυμάρι και το μαύρο πιπέρι.

Πιάσε την φουσκωμένει ζύμη σου και ζυμώστε με γροθιές. Ζυμώστε μερικές φορές να γίνει μία μπάλα και διαιρέστε την σε οκτώ ίσα κομμάτια.
Ανοιξτε κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο περίπου 30 x 8 εκ
Γεμίστε κάθε ορθογώνιο στο κέντρο με το μείγμα τυριών, πασπαλίστε με λίγο μπεικον
Πιάστε την πλευρά που βρίσκεται πιο μακριά από σας, διπλώστε την γέμιση μεσα, και πιέστε για να σφραγίσετε τις πλευρές καθώς και τα άκρα.


Ρολαρετε απαλά με τα χερια σε έναν ομοιόμορφο κύλινδρο, σχηματίστε έναν κύκλο, πιάστε και τα δύο άκρα, περιστρέψτε τα και τοποθετήστε τα στην αντίθετη πλευρά για να σχηματίσουν ένα ψωμάκι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αρχίστε να βράζετε το νερό και τη μαγειρική σόδα. Χτυπήστε ελαφρά και ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μέσα ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, βυθίστε ψωμάκια ένα κάθε φορά στο βραστό νερό με σόδα για περίπου ένα λεπτό. Αφαιρέστε από το νερό και μεταφέρετε στο ταψί, βουρτσίζετε με το αυγό. (Πασπαλίστε με αλάτι αν θέλετε)
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κουλουράκια.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι τα κουλουράκια να ροδίσουν και απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ: thebellevieblog.com

Προηγούμενο άρθροΗ πιο απλή αλλά και η πολύ νόστιμη Ζαμπονοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΜπανανόπιτα με φυστικόβουτυρο…την λιγουρεύεστε