Το τυρόψωμο

Υλικά

300 ml χλιαρό νερό
1/2 κύβος μαγιάς (21g)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη ψησίματος
1 Ασπραδι (κρόκος για εξάπλωση)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές λάδι
100 γρ τυρι φετα τριμμένη
Περίπου 800 γραμμάρια αλεύρου

Εκτέλεση

Ενεργοποιήστε 1/2 κύβο ξηρή μαγιά σε 300 ml ζεστό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αρκετά κουταλάκια του γλυκού αλεύρι. Μόλις αναβράζει, ρίξτε το σε ένα μπολ με το αλεύρι, 1 ασπράδι, αλάτι, 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζεται σε 4 μπάλες. Καθένα μπάλα την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός ταψιου 24-28 εκ, αλείφεται με λίγο λάδι και τριμμένο τυρί, και η τελευταία κρούστα δεν την αλειφουμε με λαδι.
Κόβεται σε λωρίδες, τις οποίες τις στριβουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Αλείψτε απο πάνω με τον κτυπημένο κρόκο  αυγού με λίγο λάδι

και ψήστε στους 180 βαθμούς. Το έβαλα σε κρύο φούρνο χωρίς ανεμιστήρα.
Καλη απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια βανίλιας με καρύδια και κάρδαμο
Επόμενο άρθροΗ Βασική Ζύμη για την καλύτερη πίτσα