Λαχανικά στο τηγάνι ή στην σχάρα

Για αυτήν τη συνταγή χρειάζεστε:

– 3 μεγάλες μελιτζάνες
– αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι
– ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο)
– 3 κρεμμύδια
– 6 ντομάτες
– 5-6 πιπεριές
– Μαϊντανό
– σκόρδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τι μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε 3 κρεμμύδια σε φέτες και τα διαλύουμε μέσα σε ένα μπολάκι
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας και τις σκουπίζουμε καλά να φύγει η υγρασία.
Ρίχνουμε 3-4 κσ λάδι μέσα στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.
Συνεχίζουμε και τηγανίζουμε τις πιπεριές όλες μαζί στο τηγάνι εάν χωράνε και ρίχνουμε και αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατίζουμε και σοτάρουμε και τα κρεμμύδια να γίνουν καφέ.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις ρίχνουμε μέσα στα κρεμμύδια σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν και να γίνουν σάλτσα.

Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε ψιλοκομμένο με το σκόρδο και αλάτι.

Στρώνουμε την βάση ενός βαθύ τηγανιού με σάλτσα ντομάτας – μισές μελιτζάνες – μισές πιπεριές.

Απλώνουμε το μισό μείγμα μαϊντανού πάνω από τις πιπεριές στο πυρέξ.
Από πάνω συνεχίζουμε και στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες τις πιπεριές , μαιντανό, σάλτσα ντομάτας.

Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλη-μεσαια φωτια και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά στα υγρά τους 8-10 λεπτά

Βγάζουμε και σερβίρουμε σε ένα ωραίο πιάτο

Ετοιμοοοοοοοοοοοο

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα πιο γρήγορα ζαμπονοτυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΓαλακτομπουρεκο … θα το φτιάχνετε πάντα έτσι