Υγιεινή Σαλάτα Μπρόκολου

Συστατικά

1 μάτσο (4 φλιτζάνια) φρέσκο μπρόκολο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
1/2 κγ σάλτσα Tabasco
Αλάτι και πιπέρι
2-3 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα με νερό βάλτε το μπρόκολο να βράσει μέχρι να μαλακώσετε. Στραγγίστε και τοποθετήστε σε ένα μπολ με νερό και πάγο(παγόλουτρο). Αυτό κρατάει το ωραίο πράσινο χρώμα του μπρόκολου.
Όταν είστε έτοιμοι να προσθέσετε το μπρόκολο, ψιλοκόψτε το μπρόκολο και αφήστε στην στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το τυρί, το γιαούρτι, το λεμόνι και τη σάλτσα Tabasco.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και ανακατέψτε απαλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμείξτε καλά.
Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν από το σερβίρισμα ή έως και 12 ώρες για να επιτρέψετε τη συμπλήρωση των γεύσεων.
Σημείωση: Μου αρέσει περισσότερο την επόμενη μέρα!

ΠΗΓΗ: californiagreekgirl.com

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με κιμά και τυρί
Επόμενο άρθροΤο Μιλφέιγ της Φαίης