Υλικά:
500 γραμμάρια φιογκάκια (ή άλλο σχήμα μακαρονιών)
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε καρε
1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρε
4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
Λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φιογκάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε καλά και ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να διατηρηθούν αλ dente.
Ενώ βράζουν τα μακαρόνια, κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τρίβουμε τη μοτσαρέλα.
Αφού στραγγίξουμε καλά τα μακαρόνια, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μοτσαρέλα.
Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
H συνταγή είναι της κας Fotini Bahatouri