Υγρό Κέικ Σιμιγδαλιού

Υλικά

Για την κρέμα σιμιγδαλιού
1 λίτρο γάλα
500 γρ ζάχαρη
Φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
Βανίλια
1 πρέζα αλάτι
100 γρ βούτυρο
100 γραμμάρια σιμιγδάλι

6 αυγά
300 γρ κοσκινισμένη ρικότα ή τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Βάλτε τα όλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν μια βράση, αφαιρέστε τη φλούδα και πασπαλίστε με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, ας ετοιμάσουμε το κέικ,
Χτυπάμε τ αυγά για 10 λεπτά, προσθέτουμε την ρικότα και την κρέμα σιμιγδαλιού πολλές φορές.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα καλυμμένη με λαδόκολλα.
Το δικό μου ήταν 24 εκ. οπότε ψήνετε στα 180 γρ για 1 ώρα και 20.
Αν πάρει σκουρο χρώμα απο πάνω σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση!!!

Προηγούμενο άρθροΤουρτίγια (Λουκουμαδάκια Καλαβρέζικα)…είναι νόστιμα και γρήγορα στην προετοιμασία.
Επόμενο άρθροΕκλεράκια με σοκολατένια ζύμη