Κουλουράκια από ζύμη βουτύρου, τυρί και μπαχαρικά

Πριν από λίγες μέρες ένας φίλος με ρώτησε για τη συνταγή αυτών των πολύ νόστιμων αλμυρα κουλουράκια , δεν θυμόμουν αμέσως γιατί τα είχα φτιάξει πολύ καιρό πριν 😊
Σήμερα κατάφερα να βρω τη συνταγή και αμέσως τα έκανα και εγω
Έχουν πραγματικά υπέροχη γεύση και το πιο σημαντικό, είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή τους

Υλικά

Για τη ζύμη:
150 γρ βούτυρο
150 γραμμάρια αλεύρι – κοσκινισμένο
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί φέτα (ίσως αγελαδινό και κατσικίσιο, σε ποιον αρέσει.)
Πρέζα αλάτι
1 αυγό για επάλειψη

Για πασπαλισμα:
Αλάτι (ενα ειναι ανάλατο το τυρι)
σουσαμι
Βασιλικός

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη από τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω.
Ανοίξτε προσεκτικά με έναν πλάστη σε ένα φύλλο (πάχος 1,5 εκ.)
Κόψτε με καλούπια ή ένα φλιτζάνι. (Προαιρετικά).
Στρώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό χρησιμοποιώντας βούρτσα σιλικόνης.
Πασπαλίστε με αλάτι , σουσάμι και αποξηραμένο βασιλικό. (Όχι απαραίτητα φυσικά. Μπορεί να ψηθεί και να αλείφεται μόνο με αυγό)
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 15 λεπτά.😋👌❤️

Βγήκαν 35 αλμυρά κουλουράκια.

Με Αγάπη σε όλους σας

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με μπανάνα και άλειμμα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚαναπεδάκια μελιτζάνας με κιμά …θα τα απολαύσουν όλοι