Το σοκολατάκι χελώνα είναι κλασικό και εκπληκτικά εύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι.
Χρειάζεστε μόνο τρία συστατικά για να το φτιαξετε καρύδια, καραμέλα και σοκολάτα.
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε τις χελώνες.  
Το σημαντικό μέρος και το πράγμα που τους κάνει να ξεχωρίσει είναι ο συνδυασμός
σοκολάτας, καρύδι και καραμέλα.

Καραμελοσοκολατάκια “Χελώνες”

Συστατικά:

340 γρ μαλακές καραμέλες βουτύρου (σπιτικές ή αγορασμένες στο κατάστημα)
120 γρ καρύδια ή πεκάν 
220 γρ σοκολάτας (ημι-γλυκια, τα τσιπ είναι καλά)

Πως να τα  φτιάξετε:

1. Προετοιμάστε ένα ρηχό ταψί καλύπτοντάς το με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος και
ψεκάζοντας το αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή βουτυρώστε ελαφρά.
2. Τακτοποιήστε τα καρύδια σε ομάδες των 4 με κάθε καρύδι να δείχνει προς διαφορετική
κατεύθυνση (όπως τα πόδια της χελώνας). Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να τα ρίξετε σε
μικρές συστάδες στο ταψί.

3. Ξετυλίξτε τις καραμέλες εάν είναι τυλιγμένες και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ
σε φούρνο μικροκυμάτων. Εάν είναι πολύ σκληρές, προσθέστε μια κουταλιά νερό,
ώστε το τελικό προϊόν να είναι πιο μαλακό. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να
λιώσουν, ανακατεύοντας μετά από κάθε 30 δευτερόλεπτα

4. Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μην είναι ζεστή, και στη
συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια μικρή κουταλιά καραμέλας για να ρίξετε
μια κουταλιά καραμέλας σε κάθε συστάδα καρυδιών για τη διατήρηση των “χελωνών” 
στρογγυλά και για μην ξεχωρίσουν.


5. Λιώστε τα τσιπ σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρί.
6. Ρίξτε μια κουταλια τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το στρώμα της καραμέλας,
αφήνοντας λίγο να στάζει κάτω από τις πλευρές και γύρω της έτσι ώστε να καλύπτει
τελείως την καραμέλα.


7. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για να σφίξει πλήρως η σοκολάτα και η καραμέλα, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
8 Για την καλύτερη γεύση και υφή, σερβίρετε τις χελώνες σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα άλλα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή σε δροσερή
θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: https://drpopr.com/

 

Προηγούμενο άρθροΓιουρτογλυκο!!! με nutella και μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΜιλφειγ με φρούτα 🍓