Υπέροχα μπριος με παγωτό! 

12 κομμάτια.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
(+ χρόνος ζύμης και ψησίματος)

Συστατικά:

450 γραμμάρια αλεύρι 00
2 ολόκληρα αυγά
120 g ζάχαρης
100 g βουτύρου
10 γραμμάρια μαγιάς μπύρας
1 κουταλιά μέλι
200 ml ζεστό γάλα
10g αλάτι
Βανίλια
Ξύσμα ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
Ξύσμα ξύσμα 1/2 λεμονιού.
2 κουταλιές γάλα + κρόκο αυγού για βούρτσισμα.

Μέθοδος:

Σε ένα μπολ ετοιμάστε τη μαγιά, διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό γάλα με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι από το σύνολο, αφήστε το να ενεργοποιηθεί για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε βανίλια, τριμμένη φλούδα πορτοκάλι – λεμονι και μέλι, στη συνέχεια τα αυγά και λίγο-λιγο το αλεύρι και αναμειγνύονται.

Ανακατέψτε, προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο ένα κομμάτι κάθε φορά.
Ζυμώνουμε έως ότου το μείγμα είναι λείο και ομοιογενές.
Διαμορφώστε μια μπάλα και βάλτε σε ένα δοχείο καλυμμένο με μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 2 ώρες).
Αφού παρέλθει ο χρόνος, γυρίστε πάνω σε ένα αλευρωμένο παγκο και σχηματίστε 12 μπάλες των 80 g. + 12 μικρές μπάλες των 20 gr Οι οποίες θα τοποθετηθουν πάνω από τη μεγαλύτερη μπάλα σχηματίζοντας μια κοιλότητα στο κέντρο με τη βοήθεια 2 υγρών δακτύλων.

Βάλτε τα brioches σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα μέσα.


Στη συνέχεια βουρτσίζετε με λίγο γάλα και κρόκο, μαγειρέψτε σε ζεστό φούρνο, στατική λειτουργία στους 180 βαθμούς για περίπου 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφαιρέστε τα από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν, κόψτε οριζόντια και γεμίστε με παγωτό σύμφωνα με το γούστο σας.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα…σε χρόνο μηδέν
Επόμενο άρθροΖύμη με ντομάτα Πιπεριές και Κρεμμύδι…Κυκλαδίτικο πιάτο