Υπέροχα Ντονατς Πλεξούδες

 

Δεν είναι γεμιστά με μαρμελάδα, όπως τα παραδοσιακά ντόνατς μας. Είναι τυλιγμένα σε
ζάχαρη και κανέλα, αλλά είναι εξίσου νόστιμα.

Υλικά για 16 τεμ.

250 ml Κεφίρ ή γάλα
2 αυγά μεγάλα
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
11 γρ στιγμιαία μαγιά
80 γρ βούτυρο
450-500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
2 τσιμπιές αλάτι
λάδι τηγανίσματος
ζάχαρη άχνη και κανέλα

Προετοιμασία

Ζεσταίνουμε το κεφίρ και σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά και μια κουταλιά της
ζάχαρης, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά.
Μόλις η μαγιά ενεργοποιηθεί προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά το λιωμένο βούτυρο, το
αλάτι, τα αυγά, την ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλια
Κοσκινίστε το αλεύρι κατά προτίμηση δύο φορές (η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται
απο το μέγεθος των αυγών και το είδος του αλευριού)
Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο μας και δουλεύουμε καλά έτσι ώστε η ζύμη να είναι
ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 κομμάτια και τα πασπαλίζουμε απαλά με αλεύρι.

Ντόνατς πλεξουδάκια
Βάζουμε το λάδι να κάψει και μετά χαμηλώνουμε θερμοκρασία και τηγανίζουμε και από
τις δύο πλευρές .
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Όσο ακόμα είναι ακόμα ζεστά τυλίγουμε
μείγμα από ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΠΗΓΗ: kensgreektable.com

Προηγούμενο άρθροΓρήγοροι και Εύκολοι Ρεβυθοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΜελοτυρόπιτα