Υπέροχα Πιτάκια μπουκίτσες

ΥΛΙΚΑ :
3 / 4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι νερό
1 / 2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό, χτυπημένο
3 και 3 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε το στην άκρη.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, συνδυάστε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε τη βανίλια και το αυγό και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ρίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα πλάστη ανοίξτε την μέχρι να γίνει λεπτή σαν χαρτί. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίξτε το σπορέλαιο και αφήστε να ζεσταθεί αρκετά, όχι όμως να καπνίσει.
Ρίξτε 5 έως 6 κομμάτια ζύμης στο καυτό λάδι και τηγανίστε 30 έως 40 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και στις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμες, βγάλτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖαρωμένη πίτα με τυρί φέτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στο Φούρνο με αρακά