Donuts στο τηγάνι

Υλικά:

1) 400 ml γάλα
2) 800 γρ αλεύρι
3) 2 αυγά
4) 50 γραμμάρια μαγιάς
5) 1/2 κγ Αλάτι
5) 1 κουτάλι ζάχαρη
6) 50 ml λάδι
7) Ξύσμα φλούδας λεμονιού
8) Μαρμελάδα, ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε μαγιά, ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέστε ένα αυγό, στη συνέχεια ρίχνουμε χλιαρό γάλα, ξύσμα λεμονιού ζυμώνουμε μια λεπτή ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη με ένα πανί και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα.
Μετά από μια ώρα, ζυμώστε τη ζύμη για άλλη μια φορά και ξεδιπλώστε με μια πλάστη. Ας μην είναι ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ παχύ, σχετικά με το πάχος ενός δακτύλου.
Αφαιρέστε τους κύκλους με ένα ποτήρι. Καλύψτε τα με ένα πανί και αφήστε για 15 λεπτά για να φουσκώσουν.

Στη συνέχεια γυρίστε τα στην άλλη πλευρά και αφήστε για άλλα 15 λεπτά.
Τηγανίστε τα ντόνατς σε μεγαλύτερη ποσότητα ζεστού λαδιού. Γυρίστε τα στο λάδι έτσι ώστε η πάνω πλευρά να βλέπει προς τα κάτω. Μόλις βυθιστούν σε λάδι, κλείστε το καπακι και περιμένετε λίγα λεπτά. Όταν η κάτω πλευρά γίνει καφέ (είναι θέμα δευτερολέπτων), αφαιρέστε το καπάκι και γυρίστε τα ντόνατς στην άλλη πλευρά, αλλά τώρα αφήστε τα ακάλυπτα μέχρι να τηγανιστούν τα ντόνατς (και πάλι είναι δευτερόλεπτα).
Αφαιρέστε τα ντόνατς με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, διακοσμίστε με λίγη μαρμελάδα τα ντόνατς ή βυθίστε τα σε λιωμένη σοκολάτα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤραγανή πατατόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Επόμενο άρθροΣε 30 λεπτά, μαλακά και νόστιμα κομμάτια κοτόπουλου με πουρέ χωρίς κρέμα