Μπισκότα Βανίλιας

Η συνταγή εξηγείται βήμα προς βήμα και με απλό τρόπο, έτσι ώστε να μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα. Είναι σίγουρο ότι θα είναι νόστιμο!

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνια ή 200 g αλεύρι σίτου
1 αυγό
½ φλιτζάνι ή 100 γραμμάρια ζάχαρης
½ φλιτζάνι ή 100 g μαργαρίνης 
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ή σκόνη ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού ουσία βανίλιας ή ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που πρόκειται να κάνω είναι να προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ºC.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μπλέντερ θα αναμιξω ζάχαρη, βανίλιας και μαργαρίνη.
Όταν η ζάχαρη έχει διαλυθεί, προσθέστε το αυγό και ενσωματώνεται στο μείγμα.
Τώρα με τη βοήθεια ενός σουρωτήρι ή το κόσκινο κοσκινίζεται το αλεύρι σίτου,μαγιά και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατέψτε με βοήθεια με μια σπάτουλα ή ξύλινο σκεύος, και όπως βλέπετε το μείγμα είναι έτοιμο.
Στη συνέχεια έχω ετοιμάσει ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Και θα συνεχίσω να διαμορφώνω τα μπισκότα, παίρνοντας λίγο ζύμη, και δίνοντάς του ένα στρογγυλεμένο σχήμα.
Μπορείτε επίσης να το κάνετε με 2 κουταλάκια του γλυκού και αν το κάνετε με τα χέρια να είναι με πολύ καθαρά χέρια.
Μόλις έχουμε μια μπάλα, θα την περάσω για ζάχαρη άχνη, περίσσεια τινάζετε καλά, και θα το βάλω στο ταψί και θα αφήσω ένα χώρο γύρω από κάθε cookie, ώστε να μην ενώνονται όταν τα ψήσω  στο φούρνο.
Ψήνω πάνω και κάτω στους 180 ºC και μετά από περίπου 15 λεπτά τα μπισκότα είναι έτοιμα.
Μόλις βγουν αφήνονται να κρυώσουν εντελώς σε ένα ράφι για να γίνουν πιο τραγανά.
Έχουν ήδη κρυώσει και τώρα μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μαρμελάδα, σοκολάτα, τσάι ή ό, τι θέλετε.

Καλή Απόλαυση

Subscibe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΜια γιορτή γεύσης που θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά για να την δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΤηγανιτές Πατάτες με λευκή σάλτσα και μπέικον