Υπέροχη Γαριδομακαρονάδα

 

Συστατικά :

12 γαρίδες (ή όσες θα θέλατε, μου αρέσει να έχω πολλές στα ζυμαρικά μου)
1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση linguine)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κσ βούτυρο
1/2 κουπα. κρέμα γάλακτος
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κγ. βασιλικός
Αλάτι και πιπέρι
αλεύρι (για να πηξει η σάλτσα)
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουπας μαϊντανός
Λευκό κρασί
ελαιόλαδο

Κατευθύνσεις :

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μεσαία υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το βούτυρο,
λιγο ελαιόλαδο, και μια δόση κρασί και βράζουμε.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέστε τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, καρυκεύουμε τις γαρίδες με θυμάρι και πάπρικα.,(σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)!
Όταν οι γαρίδες είναι ροζ από τη μία πλευρά, γυρίστε τες και μαγειρέψτε για ένα λεπτό
και αφαιρέστε τες από την κατσαρόλα αφήνοντας το υγρό.
Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε και ψιλορίχνουμε αλεύρι μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και προσθέστε ξανά τις γαρίδες.
Ανακατέψτε γαρίδες για να πάρουν την σάλτσα, και σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά.
Πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα, και απολαύσετε!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι γιαχνί με κολοκυθάκια και μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΠάστα Αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα