Πάστα σαν από ζαχαροπλαστείο

Συστατικά:

8 κρόκους αυγών
5 κουταλιές ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας γάλα
8 κουταλιές λάδι
8 κουταλιές αλεύρι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
προθερμασμένος φούρνος 200 βαθμοί 20 λεπτά.
10 κουταλιές ζάχαρη
100 ml. νερό
8 ασπράδια αυγών
σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε του κρόκους των αυγών, ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα , λάδι και χτυπάμε.
Συνεχίζουμε κοσκινίζοντας μέσα στο μείγμα το αλεύρι το μπεικιν και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός,
Σε ένα πυρέξ 20χ30 εκ που το βουτυρώνουμε πρώτα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά έως ότου γίνει το σιρόπι.
Ενώ σε ένα μπολ χτυπάμε τα 8 ασπράδια για 10 λεπτά να γίνει η μαρέγκα.
Ρίχνουμε το σιρόπι σχεδόν κουταλιά κουταλιά μέσα στην μαρέγκα ενώ χτυπάμε με το μιξερ συνέχεια.
Μόλις ρίξουμε όλο το σιρόπι χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το κέικ και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και τρίβουμε την σοκολάτα

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού με κρέμα λεμονιού
Επόμενο άρθροΓρήγορη Εύκολη και Νόστιμη κολοκυθόπιτα