Σπανακόπιτα:

Υλικά:

1 kgr φρέσκο σπανάκι
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κοτσάνια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά χτυπημένα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
220 γρ Φέτα
4 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος σε κύβους
Αλάτι πιπέρι
1/2 Πακέτο φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει λίγο προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε
από τη φωτιά και κρυώνουμε. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, σοτάρουμε το σπανάκι.
Μόλις γίνει το σπανάκι, βάλτε το σπανάκι και όλα τα άλλα από τη λίστα των συστατικών (εκτός από το φύλλο) σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα όλα καλά.

Ανοίξτε τη συσκευασία της ζύμης και απλώστε το ένα φύλλο και αλείψτε το με λάδι ή βούτυρο. Στρώνουμε ένα δεύτερο
φύλλο πάνω από αυτό και αλείφουμε με λαδι. Στρώνουμε ένα τρίτο φύλλο και μετά γεμίζουμε όλη την πλευρά του μακριού
άκρου της ζύμης και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στο ταψί μας.
Τώρα απλώς συνεχίστε μέχρι να τελειώσετε. Αλείψτε με βούτυρο όλη την κορυφή της πίτας πριν τη βάλετε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά άλειψα λίγο ακόμα βούτυρο από πάνω.

Καλή Απόλαυση!!

Source Nancy Addison

1
2
Προηγούμενο άρθροKοτόπουλο πανέ με κασέρι
Επόμενο άρθροΜαρουλοσαλάτα με σως ροδιού και παρμεζάνα