Πίτα Λαχανικών με τυρί

Υλικά

1 πράσο
1 μικρό κομμάτι λάχανο (300 γραμμάρια)
2 πατάτες
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό

Για σάλτσα
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (40 ml)
4 κουταλιές της σούπας γάλα (40 ml)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (100 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για απο πάνω
Τριμμένο τυρί τσένταρ (50 γραμμάρια)
Σουσάμι και μαύρο κύμινο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το πράσο,το λάχανο,την πιπεριά,τον άνηθο και τον μαιντανό.Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και τα καρότα.
Τα βάζουμε όλα σ΄ ένα ταψί και τ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το γάλα,το αλάτι και το πιπέρι.Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τ αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.Ανακατεύουμε μέχρι να μη μείνουν σβόλοι από το αλεύρι.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε σ ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα των λαχανικών.Το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο μετά τα 30 λεπτά, πασπαλίζουμε με το τυρί, το σουσάμι και το κύμινο και ξανά ψήνουμε στους 180° βαθμούς για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε σε μερίδες, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣπανακόρυζο στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΜανέστρα κολοπίμπιρι…Παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα