Πίτα Ψωμιού στο φούρνο

Υλικά:

1 ½ φλιτζάνι κανονικό αλεύρι
½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την κορυφή:
Ένας κρόκος αυγού
Σουσάμι και μαύρο κύμινο

Εκτέλεση

Μεταφέρετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σκάψτε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέστε λίγο νερό ανακατέψτε λίγο με το χέρι και αφήστε τη μαγιά και τη ζάχαρη να λιώσει.
Προσθέστε αλάτι και σιγά σιγά νερό και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μία λίγο κολλώδης. Καλύψτε την και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει.
Αλευρώστε το πάγκο σας με λίγο αλεύρι μεταφέρουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε ρίχνοτας και λίγο αλεύρι.
Μόλις η ζύμη είναι λεία και μαλακή αρχίζουμε να ανοίγουμε το ψωμί με το χερι

και το βάζουμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και το ανοίγουμε και λιγο ακόμη.


Το αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει και μετα κάνετε το σχεδιο με τα δάχτυλα σας


Ανακατέψτε έναν κρόκο αυγού με μια κουταλιά νερό και βουρτσίστε το ψωμί


Γαρνίρετε με σουσάμι και μαύρους σπόρους κύμινο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο 200 C. Καλή όρεξη!

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με Ρύζι με λεμόνι…εύκολο νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος Μπακλαβάς Γιαννιώτικος