Υπέροχη Πιπερόπιτα

Υλικά

για τη γέμιση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
300 gr. τυρί φέτα τριμμένη
200-250 gr. διάφορα κίτρινα τυριά
1-2 αβγά

Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε
το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ανακατεύουμε ώσπου να μαλακώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε,αφού κρυώσει
λίγο το μείγμα μας, τα τυριά και τα αβγά.

Υλικά

για το χωριάτικο φύλλο
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια αλάτι
αλεύρι όσο πάρει(4 κούπες περίπου)
βούτυρο ή μαργαρίνη για το
άλλειμα των φύλλων
(το λίπος να μην είναι εντελώς λιωμένο,
για να μπορεί να απλώνεται παχιά,παχιά πάνω στη ζύμη)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι(όχι όλο από την αρχή,προσθέτουμε σιγά σιγά),
το αλάτι, το ξίδι, το λάδι και το νερό.Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμάρι.
Αφήνουμε 1-2 ώρες να ξεκουραστεί σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.
Το χωρίζουμε σε 12 μπαλίτσες και ανοίγουμε την κάθε μια σε μικρό φυλλαράκι.Παίρνουμε τα 6 από αυτά.Αλείφουμε το κάθε φυλλαράκι με την λιπαρή ουσία της επιλογής μας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.Το τελευταίο φυλλαράκι δεν το βουτυρώνουμε!
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα 6 φυλαράκια. Βάζουμε τις δυο στήβες που φτιάξαμε σε αλευρωμένο πιάτο και στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε σε φύλλα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλλο.
Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.


Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο που το ανοίγουμε λίγο μεγαλύτερο από το πρώτο.
Με τη βοήθεια της βέργας το μεταφέρουμε στο ταψί και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση.
Χαράζουμε την πίτα μας όπως θέλουμε, λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.


Βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε έξω για να μη νοτίσει το φύλλο.

ΣΗΜ:Μπορείτε να φτιάξετε την πιπερόπιτα και με φύλλο σφολιάτας,
για να αποφύγετε τον κόπο ανοίγματος του φύλλου,η γεύση όμως του
σπιτικού φύλλου δεν συγκρίνεται!

ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.com

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με γραβιέρα και σκόρδο
Επόμενο άρθροΤαχινόπιτα ένα ζουμερό Κέικ