Σπανακοτυρόπιτα με έτοιμο φύλλο

Υλικά

Μείγμα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με
2 φλιτζάνια σπανάκι
Μερικά βότανα όπως ο άνηθος και μαϊντανός
Αλατι Πιπέρι
400 γρ. θρυμματισμένη Φέτα και
2 αυγα

4 κσ Μαργαρινη
2 φύλλο σφολιάτας
Σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και μαραίνετε τα κρεμμυδάκια προσθέτετε το χοντροκομμένο σπανάκι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας που και που μέχρι να βγάλει τα υγρά του
Προσθέστε τον άνηθο το μαϊντανό το δυόσμο το αλατοπίπερο και κατεβάζετε από τη φωτιά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και την χοντροκομμένη φέτα αφού πρώτα την χτυπήσετε με τ αυγά και ανακατευετε καλά.

Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψάκι λίγο μικρότερο από το φύλλο της σφολιάτας.
Με τη μισή μαργαρίνη απλώνεται το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω απλώνετε τη γέμιση από πάνω


Βάζετε το άλλο φύλλο και κλείνετε ολόγυρα διπλώνοντας τα φύλλα προς τα πάνω και μέσα αλείφετε το φύλλο με την υπόλοιπη μαργαρίνη και πασπαλίζετε με το σουσάμι με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνετε μικρές εγκοπές το πάνω φύλλο

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά περίπου 35 με 45 λεπτά σερβίρετε τη  σπανακόπιτα ζεστή

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ Χορτοτυρόπιτα της Τεμπέλας….χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΥγρό Παντεσπάνι με γευση καφέ