Αφράτο και Μαλακό Κέικ Μαργαρίτα

Υλικά

4 αυγά και 7 κρόκους αυγών
250γρ Ζάχαρης
1 φασόλι βανίλιας
125γρ αλεύρι μαλακό
125γρ αλεύρι πατάτας
75 γρ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Στρώνουμε το κάτω μέρος μια φόρμας διαμέτρου 25 cm με χαρτί ψησίματος.
Βουτυρώστε και αλευρώστε το χαρτί και γύρω γύρω και την φόρμα.
Ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους αυγού σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης και χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε 250 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε με υψηλή ταχύτητα.
Στο μεταξύ, ξύνουμε ένα φασόλι βανίλιας και βγάζουμε όλους τους σπόρους.
Προσθέστε τους σπόρους βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε ελαφρά μέχρι να πάρετε ένα αφρώδες μείγμα.
Προσθέστε 125 γραμμάρια αλεύρι μαλακο και 125 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι πατάτας.
Το αλεύρι το ρίχνουμε σταδιακά σε 3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα
Τέλος ενσωματώνουμε 75 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο ζεστό
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε  φούρνο προθερμασμένο στους 175 βαθμοί για περίπου 40 λεπτά

Και έτοιμο το κέικ μας γρήγορο και πολύ μαλακό

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή μαρμελάδας μανταρίνι
Επόμενο άρθροΥπέροχες βουτυράτες πατατόπιτες