Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

Παντεσπανι
4 αυγά,
120 γραμμάρια ζάχαρης,
40 ml λάδι,
100 g αλεύρι,
1,5 κουταλιές της σούπας κακάο.

Για τη κρέμα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
700 ml γάλα φρέσκο
4 κ.σ. ζάχαρη
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μερέντα

για το γλάσο
1 κρέμα γαλακτος + 1 μαύρη σοκολάτα,

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν χιόνι,

προσθέστε τους κρόκους, σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι κακάο, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το λάδι.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά (το τσερκι μου είναι 24 εκατοστά).
Αφού κρυώσει, κόψτε το παντεσπανι στα 2.

Για κρέμα
Αναμιγνύουμε το μείγμα του φακέλου με τη ζάχαρη και 150 ml από το γάλα.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το μείγμα.
Ανακατεύοντας συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, περιμένουμε την κρέμα μας να πήξει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

για το γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη σοκολάτα να λιώσει. Η διακόσμηση είναι προαιρετική

Βάζουμε με την σειρα στην βάση το μισο παντεσπανι – κρεμα – παντεσπανι αλειφουμε με κρεμα όλη την τουρτα και απο πανω το γλασο

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΑφράτες Τηγανίτες της Γιαγιάς