Υπέροχο στρούντελ με μήλα, καρότα και σταφίδες

Για να ξεκινήσω τη νέα εβδομάδα, έφτιαξα ένα υπέροχο στρούντελ με μήλα, καρότα και σταφίδες

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμων φύλλων κρούστας.
3 μήλα μεσαίου μεγέθους (πλυμένα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη)
2 μέτρια καρότα (επίσης πλυμένα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη).
1 κουταλάκι θρυμματισμένα καρύδια
1 χούφτα σταφίδες
Ζάχαρη για γεύση
1,2 κουταλάκι κανέλα
1/2 πακέτο μπισκότα τσαγιού (αλεσμένα).
1/2 πακέτο λιωμένο βούτυρο για επάλειψη στις κρούστες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα μπισκότα. Τρίψτε τα μήλα και τα καρότα σε ένα μεγάλο τρίφτη και πιέστε τα με τα χέρια σας. Χωρίστε το χυμό σε ένα ποτήρι.
Ανακατέψτε μήλα, καρότα και μπισκότα σε ένα μπολ. ​​Προσθέστε ζάχαρη. Κανέλα, καρύδια και σταφίδες. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Διπλώστε κάθε φύλλο στη μεση και αλείψτε με βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά. Αραδιάζουμε τα τελειωμένα ρολά σε ένα ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει με βούτυρο. Κόβουμε κάθε ρολό στη μέση.

Μου έχουν μείνει 4 φύλλα φλοιού γιατί δεν χωρεσαν στο δίσκο της
Τα έκανα 2 σαλιγκάρια, τα αλείφω με λάδι δύο-δύο, μοίρασα την υπόλοιπη γέμιση και τα έκανα ρολά σε σαλιγκάρια, τα έβαλα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί.
Αλείφω με λάδι πάνω από κάθε ρολό και σαλιγκάρια με ένα πινέλο. Ψήνω τα δύο ταψία σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά το κάθε ταψί.
Μέχρι να πάρεις ένα χρυσό μαύρισμα.
Ραντιζουμε τα τελειωμένα ψητά στρούντελ όσο είναι ακόμη ζεστά με τον κρύο χυμό των μήλων και των καρότων, τον οποίο στύψαμε κατά το ξύσιμο.
Όταν κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.

Εύχομαι σε όλους μια υπέροχη νέα εβδομάδα

Προηγούμενο άρθροΤυροψωμάκια Βουτύρου
Επόμενο άρθροΚρέμα καραμέλας με μπανάνες