Μια απίστευτη συνταγή για κανελόνια με ανάμικτο κιμά, σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο. Ο συνδυασμόςαυτών των υλικών είναι απλά υπέροχος. Δοκιμάστε το!!

ΥΛΙΚΑ :
1 κρεμμύδι, αποφλοιωμένο
λίγη φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
150 γρ. κιμά χοιρινό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
50 γρ. σαλάμι αέρος
250 γρ. ανθότυρο
1 μεγάλο αυγό
100 γρ. τυρί παρμεζάνα
16 κανελλόνια
Για την απλή σάλτσα ντομάτας:
400 γρ. ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο
μισή κ.γ.πάπρικα
1 ματσάκι φρέσκου βασιλικού
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για να φτιάξετε την απλή σάλτσα ντομάτας :
Για τα υπέροχα αυτά κανελόνια θα ξεκινήσετε με την απλή σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, την πάπρικα, τον
ψιλοκομμένο βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά
περίπου και στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό, μειώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε να μαγειρεύετε
για ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Θα χρειαστείτε ένα ταψί 25cm x 30cm.
Για να φτιάξετε το κανελόνια:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Για να φτιάξετε τη γέμιση, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τη
ρίγανη. Ζεσταίνετε 6 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία, προσθέστε το
κρεμμύδι και το ρίγανη και σοτάρετε για 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε τον κιμά και ροδίζετε για 8 – 9 λεπτά ή μέχρι να αλλάξει χρώμα καλά. Κατεβάζετε από τη
φωτιά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ρίχνετε το σαλάμι ψιλοκομμένο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει
ώστε να μπορείτε να γεμίσετε τα κανελλόνια.
Αφού κρυώσει ο κιμάς καλά, προσθέτετε το αυγό, το ανθότυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε πολύ
καλά τα υλικά.
Βάζετε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας και γεμίζετε τα κανελλόνια με το χέρι ή με ένα κουταλάκι
πιέζοντας σφιχτά τη γέμιση. Ακουμπάτε τα κανελλόνια πάνω στη σάλτσα και μετά τα περιχύνετε με την
υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Σκεπάζετε καλά το ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο
προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 40 – 50 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε το ταψί, ρίχνετε την παρμεζάνα και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15
λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Kαλή απόλαυση!!

thehappyfoodie.co.uk

Προηγούμενο άρθροΠιτούλες γεμιστές με ντομάτα τυρί και βασιλικό
Επόμενο άρθροΓιορτινά κουλουράκια με σοκολάτα