Φέτες λεμονιού – κατάλληλες για διακόσμηση 

Υλικά

500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
4-5 λεμόνια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το νερό.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κόψτε τα λεμόνια σε λεπτούς κύκλους / φέτες και καθαρίστε τους σπόρους.
Τις καθαρισμένες φέτες λεμονιού τις βάζουμε σε βραστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το νερό, τα απλώνουμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος και τα τοποθετούμε σε φούρνο αέρα στους 80 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου. Είναι κατάλληλα για άμεση κατανάλωση ακόμη και μετά το στέγνωμα.
Στη συνέχεια τακτοποιήστε σε μια σχάρα και αφήστε για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Τότε είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες Κοτόπουλο….το απόλυτο συνοδευτικό για μπύρα
Επόμενο άρθροTo Κέικ των Χριστουγέννων…Ρώσικη πλεξούδα με σταγόνες Σοκολάτας και κανέλλα