Φανταστικά Μαλακά Ψωμάκια σκόρδου

Κάντε το για την οικογένειά σας, θα εκτιμήσουν αυτή τη λιχουδιά, είμαι σίγουρος
Θα προσθέσω ότι πρόκειται για μια γενική ζύμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε κέικ, πίτσα κ.λπ.

Εκτέλεση

500 ml ζεστό νερό
900-950 γρ αλεύρι
30 γρ μαγιά τριμμένη
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ζάχαρη
70 γρ λάδι

σάλτσα σκόρδου:
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κ.σ νερό
Μερικές σκελίδες σκόρδο
μπορείτε ακόμα να προσθέσετε άνηθο

Εκτέλεση

Χλιαρό νερό + ζάχαρη + μαγιά + 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι (της συνολικής ποσότητας) ανακατεύουμε για 30 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα άλλα στη ζύμη και ζυμώστε τη ζύμη, ΜΗΝ προσθέσετε άλλο αλεύρι !!!! Πρέπει να είναι μια μαλακή, κολλώδης ζύμη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι ακόμα όταν ζυμώνετε. (Ζυμώνουμε μέχρι 10 λεπτά)
Το σκεπάζουμε να φουσκώσει για 50-60 λεπτά

Μην προσθέτετε αλεύρι, αλλά αλείφετε το τραπέζι και τα χέρια με λάδι. Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί, τα χωρίζω σε 35 κομμάτια, τα αφήνω να φουσκώσουν οπωσδήποτε άλλα 35 λεπτά.
Μετά αλείφουμε με αυγό, αλλά αν νηστευετε και χωρίς καθόλου αυγά, ποτίζουμε με σάλτσα σόγιας πασπαλίζω περισσότερο σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σκόρδου και αλειφουμε καλά τα ψωμάκια όσο είναι ακόμα ζεστά

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη για τις συνταγές μου💙.

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια
Επόμενο άρθροΓλυκό Κουταλιού Φράουλα…Φέτος πήρα το απόλυτο γλυκό φράουλα!