Μπισκότα με Κανέλα και Καρύδι

Συστατικά (16 τεμ.):

Ζύμη:
+/- 230 γρ. αλεύρι σίτου
100 γρ. Γιαουρτι
70 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1 μεσαίο αυγό
1 κουτ. μπεικιν πουντερ ή 0,5 κουτ. σόδα
Μια πρέζα αλάτι και βανίλια

0,5 φλιτζάνι σταφίδες
0,5 φλιτζάνι καρύδια
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι , ζάχαρη, 2 κγ βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο στο μπολ και το τρίβουμε με τα χερια να γίνει τελικά σαν χοντρό τρίμμα.


Ρίχνουμε το αυγό, γιαούρτι, και ανακατεύουμε καλα και ρίχνουμε και το άλλο μισό αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και την βάζουμε μέσα 2 σακούλες τροφίμων και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Σε ένα φλυτζάνι βάζουμε τις σταφίδες και το γεμίζουμε με νερό. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
Αναμιγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.

Βγάζουμε τις ζύμες από το ψυγείο και τις ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη στο μέγεθος ενός μικρού ταψιού.
Τις αλείφουμε απο πάνω με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.


Στεγνώνουμε με μία πετσέτα τις σταφίδες και πασπαλίζουμε πάνω από την ζάχαρη με τις
σταφίδες.
Τυλίγουμε σε ρόλο και κόβουμε ρολάκια 4-5 εκ πάχους. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την άλλη μισή ζύμη και απλώνουμε τα καρύδια.
Τοποθετούμε τα ρολακια σε ταψί στρωμένο χαρτί ψησίματος αλείφουμε  με ένα γλάσο που φτιάχνουμε νερό και ζάχαρη άχνη

και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πασπαλίζουμε με ζαχαρη άχνη και Ετοιμααααα

subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Κέικ της Ζέβρας….Απλό αλλά Εντυπωσιακό
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε μακαρόνια με λουκάνικο και πιπεριές