Υπέροχες “βαρκούλες” τυριού

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 4 κουπες
1 μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
Μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κουταλιές ζάχαρης και 1 κουταλιά αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

200 γραμμάρια τυρί κεφαλογραβιέρα (που προτιμάτε)
100 γραμμάρια τυριού φέτας
100 γραμμάρια τυριού παρμεζάνα
1 αυγό, τα τριμένα τυριά τα ανακατεύετε στο 1 αυγό.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

2 φλιτζάνια νερό
3 κουτάλια του μελιού, ανακατέψτε καλά.
300 γραμμάρια σουσάμι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Σε ένα βαθύ μπολ, βάλτε όλα τα συστατικά για τη ζύμη, το αλεύρι, και στη συνέχεια προσθέτουμε
ζάχαρη, αλάτι, λάδι και λίγο λίγο προσθέτουμε γάλα και νερό και φτιάχνουμε τη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει και να γίνει διπλή σε μέγεθος.
Στη συνέχεια χωρίστε τη ζύμη σε 16 τεμάχια, και από κάθε κομμάτι κάνετε μια μπάλα,
κάθε μπάλα που τεντώνεται στο μέγεθος μιας πλάκας.
Στη μέση του μήκους βάλτε δύο κουταλάκια της γέμισης. Στη συνέχεια, πιάστε τα δύο άκρα
και πατήστε με τα δάχτυλα για να τα κλείσετε. Στη συνέχεια, κάθε κομμάτι το βυθίζουμε σε
μείγμα νερού με μέλι και στη συνέχεια σε σουσάμι και τοποθετούμε κάθε “βαρκούλα”
σε ένα ταψί που στρώθηκε με λαδόκολλα. Αφήστε κατά μέρος για 30 λεπτά και πριν το ψήσιμο
με το ψαλίδι κόψτε στο κέντρο, καθώς το τυρί θα βγει στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Είναι υποχρεωτική χρήση λαδόκολλας, γιατί αλλιώς η ζύμη θα κολλήσει για το ταψί.
Το μείγμα νερού με μέλι βοηθά να κολλήσει περισσότερο σουσάμι στη ζύμη, στην περίπτωση αυτή έχουμε
ωραία και τραγανή γεύση.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 C για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό-καφέ χρώμα.

Καλή Επιτυχια

 

Προηγούμενο άρθροΤο λευκό ψωμί της Γιαγιάς Ευτυχίας
Επόμενο άρθροΕξαιρετικό υγρό Κέικ Κανέλας