PanCakes 

Υλικά

2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 αυγά
2 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο και τα χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα μας σε ποσότητα ίση με 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ. Δεν χρειάζεται να το απλώσουμε στο τηγάνι όπως κάνουμε στις κρέπες. Η πρώτη ένδειξη ότι το pancake ψήνετε είναι οι φουσκάλες που εμφανίζονται.

Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι μέτρια γιατί έτσι πετυχαίνουμε ένα χρυσό χρώμα στα pancake.αν είναι χαμηλή δεν θα ψηθεί καλά ενώ αν είναι υψηλή ενώ θα μας δίνει την αίσθηση ότι ψήνεται η κάτω πλευρά του θα έχει καεί. Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό και είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε έτσι την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα μας!!!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονιστικό Μιλφέιγ Όνειρο
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με σάλτσα μπέικον…απίστευτο πιάτο