Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι 

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Το γαλακτομπούρεκο κανταΐφι αποτελεί μια λαχταριστή παραλλαγή του παραδοσιακού γαλακτομπούρεκου, προσφέροντας μια πιο τραγανή και αέρινη υφή.

Πλεονεκτήματα:

  • Τραγανή υφή: Το κανταΐφι ψήνεται μέχρι να χρυσαφίσει, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη τραγανότητα σε κάθε μπουκιά.
  • Ελαφριά γεύση: Η χρήση κανταΐφι αντί για φύλλο κρούστας χαρίζει στο γλυκό μια πιο ελαφριά και αέρινη υφή, ιδανική για όσους επιθυμούν ένα γλυκό χωρίς βαρύτητα.
  • Πλούσια γεύση: Η κρέμα γάλακτος παραμένει βελούδινη και γευστική, αγκαλιάζοντας το τραγανό κανταΐφι.
  • Ευκολία: Η συνταγή για γαλακτομπούρεκο κανταΐφι είναι σχετικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ζαχαροπλαστικής.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις στην κρέμα, όπως βανίλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ή ακόμα και κανέλα.

Συνολικά:

Το γαλακτομπούρεκο κανταΐφι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο τραγανή και αέρινη εκδοχή του κλασικού γλυκού. Η πλούσια γεύση και η ευκολία στην εκτέλεση το καθιστούν αγαπητό σε μικρούς και

Υλικά

450 γρ Φύλλο Κανταΐφι
300 γρ βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο

Για την Κρέμα
700 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
300 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ Κορν φλαουερ
4 βανίλιες
2 Αυγά
6 κρόκους Αυγών

Για το Σιρόπι (Παγωμένο Σιρόπι, βράζουμε για 4 λεπτά)
500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ Νερό
100 γρ Γλυκόζη
3 φλούδες λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διαστάσεις 27 εκατοστών πάρα πολύ καλά
Στην συνέχεια παίρνουμε το κανταΐφι αφρατευουμε πολύ καλά ώστε να μην υπάρχει κανένα καταΐφι κολλημένο μεταξύ τους, είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπολ την μισή ποσότητα από το καταιφι και το περιχύνουμε με την μιση ποσότητα βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά να βουτυρωθεί παντού
Είναι πολύ σημαντικό να βουτυρωθεί όλη η ποσότητα από το κανταΐφι πριν το στρώσιμο στο ταψί
Στην συνέχεια παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι το απλώνουμε πολύ καλά στη βάση του ταψιού και το πατάμε πολύ καλά με τα χέρια μας, είναι πολύ σημαντικό να πιέζουμε το κανταΐφι σε όλη την επιφάνεια του ταψιου με την μπουνιά μας

Στην συνέχεια στο ίδιο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι το περυχύνοπυμε με το βούτυρο που περίσσεψε τα ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Πάμε να φτιάξουμε την κρέμα για το γαλακτομπούρεκο ρίχνοντας σε μία κατσαρόλα το γάλα με τις βανίλιες το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί
Σ ενα άλλο μπολ ριχνουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουερ τα αυγά και τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Οταν έχει ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάρουν θερμοκρασία και το επιστερφουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα

Στη συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά την κρέμα μέχρι να δέσει και να πηξει
Οταν δημιουργθούνε φουσκάλες στην κρέμα κλεινουμε την φωτιά και αποσύρουμε από το μάτι
Βάζουμε την κρέμα επάνω στο καταΐφι και απλώνουμε ομοιόμορφα
Επειτα παίρνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι που είχαμε αφήσει στην άκρη το απλώνουμε πολύ καλά επάνω στην κρέμα ώστε να καλυφθεί παντού

Οταν έχουμε απλώσει το κανταΐφι το πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μία επίπεδη επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι ετοιμο ψημένο με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα έτσι όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που είχαμε φτιάξει νωρίτερα.
Αφήστε να κρυωσει και κοβουμε και σερβίρουμε

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με μπανάνα βήμα-βήμα η συνταγή
Επόμενο άρθροΚεικ γιαουρτιού με τρούφα…εγινε αφρός